Openluchtbioscoop: Burn after reading

Wekenlang zitten we in spanning. Wat voor weer zal het zijn op dinsdag 21 april? Voor de tweede keer organiseert Erasmus Cultuur in samenwerking met Studium Generale en het Rotterdamsch Studenten Gezelschap een Open Air Cinema. In normaal Nederlands een openluchtbioscoop. Hoeveel mensen zullen we bereiken? De vorige keer was het 's middags regenachtig en het idee dat het 's avonds opnieuw zou regenen schrikte velen af. Tussen de vijftig en vijfenzeventig mensen keken naar de geweldige film Little Miss Sunshine op het grasveld van campus Woudestein.

Ditmaal zijn de voorspellingen beter. Het is al de hele week aardig weer, alleen 's avonds nogal fris een enkele avond uitgezonderd. We vertonen dit keer Burn After Reading van de gebroeders Coen. Een film waarvan we hoopten dat-ie door nog niet veel mensen was gezien omdat-ie enigszins in de schaduw stond van het succes van zijn voorganger, het vele prijzen winnende No country for old men.

Al snel blijkt dat alles goed komt. Het veld loopt vol met mensen die weer andere mensen opbellen om te zeggen dat ze ook moeten komen. Tussen de driehonderd en driehonderdvijftig studenten kijken naar de grappige film met geweldige acteurs. In welke film zie je zoveel sterren en zulke acteerkanonnen bij elkaar?

Foto: Tilda Swinton in Burn after reading

Reacties

Anoniem zei…
En welk filmpje heeft die avond de RSFF (rotterdamsche studenten filmfestival-) Awards gewonnen? Werd die winnaar na Burn After Reading vertoond?
De winnaar van de RSFF Award was 'Zee der ogen'. We kregen er een kort gedeelte van te zien, maar dat was zeer indrukwekkend. Deze film was gemaakt door Stefan Rops met leerlingen uit 4vwo. De film werd voorafgaand aan de hoofdfilm vertoond.

Populaire posts