Lenneke Mietes: De Halve Waarheid

Ik fiets van Rotterdam naar Brielle om De Halve Waarheid te zien, een dansvoorstelling van Lenneke Mietes. Een tocht van ca. 42 kilometer langs de Oude Maas. Het is lekker weer, niet te veel zon, gelukkig geen regen, alleen tegenwind. Ook veel mooie vogels. Bijzondere ganzen. Als ik er bijna ben, ongeveer negenhonderd meter van Brielle, blijkt het fiets- en voetveer niet te gaan na 17.00 uur 's middags. Dat is pech.

Maar tenslotte kom ik toch bij de voorstelling in De Sjoel, de synagoge van Brielle. Een zaal met een balkon, twee grote pilaren en een vloer met hardstenen plavuizen. Niet echt een dansvloer.
De voorstelling is spannend, intrigeren en verveelt geen moment. Het duurt me iets te lang voordat de dansers eindelijk 'samen' dansen, maar er wordt mooi gebruikt gemaakt van de ruimte, de bewegingen zijn afwisselend en vooral de danseres heeft een mooie expressie in haar gezicht. De jongen is dan weer heel erg acrobatisch en doet een mooie solo waarin hij op zoek is naar wie hij werkelijk is. Niet voor niets naar Brielle gefietst.

Reacties

Populaire posts