Ro Theater: Lang en gelukkig


Het is traditie om elk jaar met onze twee inmiddels volwassen dochters naar de Kerstvoorstelling van het Ro Theater te gaan, maar soms lopen we er wel eens eentje mis. Dat was het geval bij Lang en Gelukkig, de succesvoorstelling van een aantal jaren geleden. Dit jaar is er een herkansing. Het Ro Theater herneemt de voorstelling, wellicht uit bezuinigingsoverwegingen, maar dat mag de pret niet drukken. Ondertussen hadden we de film al gezien en van horen zeggen al meegekregen dat de theaterversie nog beter is. Dat blijkt het geval. In de bioscoop mis je de reacties van het publiek en het applaus tussendoor.

Moet ik nog iets zeggen over het verhaal? Dat is een vrolijke mengeling van diverse sprookjes, Roodkapje, Assepoester, Klein Duimpje. Roodkapje wordt verliefd op de wolf die niet zo gemeen blijkt als haar moeder haar altijd heeft verteld, en Assepoester wordt gelukkig met Knoop, de huisknecht van wijlen haar vader. De boze stiefmoeder vindt haar geluk bij de fee die Assepoester van jurk en koets heeft voorzien.

Veel grappen over de hoofden van de kleine kinderen heen (die bij de première overigens opvallend afwezig waren, het leeuwendeel van het publiek was volwassen) maar al met al een feest voor jong en oud met veel zang en dans op bekende wijsjes. Een avondje lekker schmieren voor de acteurs zonder dat het voor het publiek vervelend wordt. Gijs Naber en Remko Vrijdag stelen absoluut de show als de twee gemene dochters Paris en Hilton van de gemene stiefmoeder Irma Zonderboezem, een travestierol van Arjan Ederveen.

Blij dat we deze voorstelling alsnog konden zien.

Reacties

Populaire posts