Toerist in eigen stad

Vandaag spelen we toerist in eigen stad. Oorspronkelijk wilden we met onze oudste dochter op pad gaan, naar het strand, naar Gouda, naar Hellevoetssluis of ergens anders in de omgeving. In de auto en wegwezen. Maar uiteindelijk kiezen we voor de eigen stad, ons eigen Rotterdam. In Weekblad de Echo staat een artikel met als titel: "Rotterdam verliest in aanzien." Dat moeten we zelf dan maar eens gaan controleren.

We fietsen langs de prachtige Wagnervilla's in Kralingen: Tristan en Isolde, Parsifal, Wotan, Die Walküre en Rheingold. Daarna gaan we naar het Oude Noorden en fietsen langs het Berkelplein naar de Sophiakade. Het kunstwerk dat enige jaren geleden is aangebracht in het smalle steegje dat het plein met de kade verbindt, gemaakt door een graffiti-collectief, is totaal afgebladderd. Een groot aantal van de wereldsterren die zijn afgebeeld zijn nu onherkenbaar.

Verder gaat het, naar het Oude Noorden. Naar het oude Roteb-gebouw dat is afgebroken, maar waar nu een nieuw gebouw staat waarin allerlei kleine hippe winkels zijn gevestigd. Helaas blijkt het gebouw dicht. Wegens vakantie gesloten.

Gelukkig is Spam wel open. We neuzen een beetje rond tussen de tweedehands meubelen in het oude pand van een elektronicawinkel. De prachtige grote videowand is er nog, maar helaas buiten werking. We gaan de Zwaanshals in. Het Kookpunt is weer uitgebreid en lijkt zich als een olievlek vanaf het Noordplein uit te breiden.

We drinken een kop koffie of thee bij Tony's Place, maar dat heeft niet meer de sfeer die het vroeger had. Het is er enigszins kaal en leeg en mist de gezelligheid van vroeger. Verder maar weer. We rijden langs de fietsenwinkel, Biker's Best, waar ik even blitse fietsen wil kijken en mijn achterband oppompen die nog steeds niet vol is sinds ik hem er in Frankrijk heb opgezet. Daar reed ik lek en toen moest er een nieuwe binnenband opgezet. Die hebben we opgepompt met het kleine pompje van Mijn Vrouw en sindsdien is mijn band nog steeds halfzacht.

We besluiten de tocht met een bezoek aan de Kop van Zuid. Aan Café Rotterdam. Ook dat is enigszins kaal en leeg. We treffen het niet vandaag met de uitgaansgelegenheden. Café Rotterdam gaat op 28 augustus helemaal dicht omdat het bijna geen klanten meer trekt. Gelukkig is er nog wel Dudok-taart voor de dames en een glaasje Grolsch voor mij. Op de foto het lege terras van Café Rotterdam.

De excursie sluiten we af met een bezoek aan de Jumbo-supermarkt waar we het eten uitzoeken aan de hand van het supermarkttijdschrift: Plaattaart met rucolapesto. Dat maak ik thuis klaar in de oven. Een soort pizza met Italiaanse groenten, rundersaucijs en zelfgemaakte rucolapesta. Goede afsluiting van een heerlijke middagje toerist in eigen stad, Rotterdam. Goede stad eigenlijk.

Reacties

Populaire posts