Suzannes in september

Op 30 maart 1978 vond in de Vestingbar het afscheidsconcert van de Suzannes plaats. Ik kan me er niet veel van herinneren. De opname van dat concert is niet geweldig en toen ik die na lange tijd terug hoorde stond er zelfs een nummer (Guilty) op waarvan ik me niet herinnerde het ooit te hebben geschreven. Het liedje bevat een mooie regel overigens: Guilty of some sacred sin that shows the depraved state of mind I'm in.

De poster (illustratie) werd ontworpen door Frits M. Woudstra. Bij het zien van het ontwerp liet medestudent Wout Lipper zich ontvallen dat je wel kon zien dat ik die poster had ontworpen omdat ik de enige Suzanne ben die er enigszins normaal op staat.

Ik schrijf dit omdat in september op het Italiaanse label Rave Up Records een echte vinylplaat van de Suzannes uitkomt. Daarop alle nummers van de originele New Disease EP van de 1000 Idioten Records, Tennisshoes van de punkverzamelaar Keihard en Swingend en de opname van een live concert in het openluchttheater van de Technische Hogeschool Twente, eerder in kleine oplage en eigen beheer op cassette uitgebracht.

Reacties

Populaire posts