O.T.: Tuin

Het is lang geleden dat ik naar eenkindervoorstelling ben geweest. Sinds de kinderen niet meer of zelden meer mee gaan naar het theater zijn de kindervoorstellingen een beetje uit het oog verloren. Maar mijn vrouw wil graag naar Tuin dus laat ik De Vrouw met de Baard schieten en ga met haar naar het OT-theater aan de Mullerpier om de succesvolle voorstelling Tuin te zien dat het Onafhankelijk Toneel daar in reprise speelt.

Het is gebaseerd op een van mijn favoriete kinderboeken, De Prinses van de Moestuin van Annemie en Margriet Heymans. Een ontroerend boek over verlies en rouwverwerking. Hanna is het zat dat ze thuis alles alleen moet doen terwijl vader alleen maar zit te schrijven en haar broertje Lutje Matte nog te klein is om iets te doen. Ze neemt haar intrek in de moestuin die vroeger van haar moeder was. Haar moeder is namelijk gestorven. Met behulp van Lutje Matte maakt ze van de moestuin een nieuwe woning voor zichzelf.

De voorstelling is gemaakt volgens hetzelfde procedé waarmee Hotel Modern haar voorstelling De Grote Oorlog maakte. Met de toneelspelers spelen met poppen en wat ze doen wordt met een videocamera gefilmd en op twee grote schermen geprojecteerd. Er staat een gigantisch poppenhuis midden op het toneel dat heen en weer kan worden geschoven om ons ook een kijkje te gunnen in de moestuin.

Gerrit Timmers en Laura Johannes spelen met de poppen en doen alle stemmen. Vooral de geit van Laura Johannes die zwaar Twents spreekt is erg komisch maar ook de andere mensen en dieren zijn mooi en geod getroffen. Een kinderlijke voorstelling maar zeker niet kinderachtig.

Reacties

Populaire posts