PIPS:lab: Diespace

Citaat van de website van PIPS:lab: "In de komende jaren is er een enorme toename van het aandeel vijfenzestigplussers in de wereldbevolking. ‘Greyification’ noemt PIPS:lab dit effect en zien hierin een enorme groeimarkt. Daarom creëren ze DieSpace.nl: de eerste internet community voor overleden mensen. PIPS:lab presenteert met laptops, camera’s en lichtsensoren een interactieve en muzikale show over voortleven na je dood. Met de nodige publieksparticipatie, live elementen en de juiste dosis humor zoals we van PIPS:lab gewend zijn, ontstaat er een hilarische performance ondersteund door freaky songs en absurde acts."
Dat is geen woord teveel gezegd. De voorstelling is geweldig. We komen binnen en een band staat te spelen. De band bestaat uit mannen verkleed als oude vrouwtjes. Later leren we dat ze luisteren naar namen als Ans Jovis, An Dijvie, Sien Isgeloven en Agaath Dood. Een man in een rolstoel in een showpak nodigt sommige bezoekers uit om naast hem plaats te nemen waarna ze wordeng gefilmd door zijn broer, eveneens in showpak. Dit alles dient er voor dat het hele publiek wordt opgenomen in DieSpace, een internetcommunity die naar voorbeeld van MySpace is opgezet om de doden met elkaar te laten communiceren. De voorstelling zit vol waanzinnige technische snufjes. Iedereen van het publiek dat uit ongeveer driehonderd man bestaat, wordt gefotografeerd. We krijgen een lampje waarmee we op een scherm achter de spelers letter voor letter onze naam kunnen schrijven. Beide gegevens en onze leeftijd wordt via de computer aan elkaar gekoppeld. Het is niet echt makkelijk uit te leggen maar alles is verbazingwekkend goed. De muziek, de humor, de techniek. Een naam om te onthouden: PIPS:lab.

Reacties

Isabel Serval zei…
Fedde, leuk om te lezen dat je hebt genoten van DieSpace. Misschien vind je het leuk om te weten: Pips:lab is op 7 mei 1000 jaar en viert dat @ TrouwAmsterdam. Veel live muziek en technisch live geknutsel.

Zie je daar dus!

Hartelijke groet,
Isabel Serval
PR Pips:lab
Pips:lab zei…
PIPS:lab 1000 year Birthday Crash 7 May @ TrouwAmsterdam

Once upon a time... The day it all started was... Well... PIP:lab doesn't know were to begin just now. One thing is for sure: PIPS:lab turns 1000 and it's time for celebrating!

Radarfunk ''the installation" supported by Archie & the Bees/ 30 best seconds of the amazing Sebastiaan Vos / Pips:lab sings the medley (Wortal Combat, Washing Powder, Diespace) /Hungarian visual taste by SFEER / Hapjes by Amaro / Herr Kox & the one seconds / Rednose Distrikt DJ's Aardvarck & Stevendepeven + DJ Uncut / Toilet Jockey's : Beamix / Speeltuin in the basement with: PONG The Game/TV on a wheel/Soapomatic/ de 360 degrees Lumasolator and.. and... and... and....

TrouwAmsterdam / Wibautstraat 131, Amsterdam / Starts 22:00 / 8 euro

!!!!! PIPS:lab has their very own monthly clubnight @ TrouwAmsterdam every first Thursday of the month !!!!


"Fuck PIPS:lab, you are the artist!"

Populaire posts