Haruki Murakami: Men without women

Men Without WomenZeven mooie verhalen van Murakami. Een aantal springen er voor mij uit. Het verfilmde "Drive my car", "An independent organ" over Dr. Tokay die gelooft dat vrouwen een onafhankelijk orgaan hebben dat hen doet liegen, "Scheherazade" over een man opgesloten in een Huis waar een vrouw hem bezoekt die hem iedere keer nadat ze seks hebben gehad een verhaal vertelt zoals in 1001 nacht. En "Kino" over de gelijknamige bar-eigenaar en zijn mysterieuze stamgast.

Twee verhalen vind ik wat minder, "Yesterday" over een jongeman die een vertaling heeft gemaakt van het beroemde nummer van The Beatles in het kansai, een Japans dialect, en het titelverhaal dat veelbelovend begint met een nachtelijk telefoontje waarin een onbekende man de ik-figuur vertelt dat een vroegere vriendin dood is, maar dat halverwege een beetje verzandt.

Tenslotte is er het tamelijk bizarre en komische verhaal "Samsa in love" over een wezen dat 's ochtends wakker wordt en veranderd blijkt te zijn in Gregor Samsa, de hoofdpersoon uit "Metamorfose" van Franz Kafka.

Over het geheel genomen een mooie bundel.

Reacties

Populaire posts