Zingen in het theater

Ik ben op weg naar de workshop Zingen in het theater in theater De Veste in Delft. Het is vrijdagmiddag en lekker weer. De zon schijnt. Als ik uit de trein stap bedenk ik me dat het misschien handig is om een flesje water te hebben. In de AH To Go op het station van Delft zijn alle flesjes water geprijsd rond de anderhalve euro. Dat vind ik nogal veel dus ik bedenk me dat het handiger is onderweg in een supermarkt een flesje water te kopen.

Maar eerst loop ik langs muziekhandel Buytene die gelukkig nog steeds blijkt te bestaan. Daar koop ik een knopje voor mijn akoestische gitaar zodat ik er een band aan kan maken en staande gitaar kan spelen. Want op zaterdag speel ik op straat op Kulting.


Dan loop ik verder door Delft en tref een aantal dames aan dat bezig is water uit te delen op straat. Shine, zo heet het water. Ik vraag één van de dames of ik ook een flesje mag, maar dat mag niet. Dit water, Shine, is alleen voor vrouwen. Ze mag mij geen flesje geven. Ik antwoord dat er toch ook vrouwen zijn die Cola Zero drinken, maar ze blijft bij haar besluit. Ik heb geen tijd en zin om te zeuren, dus loop ik door.
Een eindje verderop is een gewone AH. Daar kost een goedkoop flesje water met of zonder bubbels 16 eurocent. Bij de kassa zelfs maar 15 cent omdat het bedrag wordt afgerond naar beneden. Tien keer goedkoper dan op het station.

Als ik in het theater kom staan daar grote glazen kannen water op tafel met hoge rechte glazen er bij. Maar dan heb ik mijn flesje bruisend water al half leeg.

Reacties

Populaire posts